Isosilta. Isosille.

Blogit

Käyttäjän markuskuisma kuva

Ruokalaulusta on edelleen moneksi

Ti, 27/06/2017 - 15:59 -- markuskuisma

Pohdimme Isoset ry:n aktiivien, isosten sekä muiden kirkollisten toimijahahmosten kanssa aktiivisesti vuonna 2014 erilaisia ruokalaulumelodioita ja saimmekin niitä kasaan aikamoisen pinon. Nyt, kesällä 2017 heräsi keskustelu jälleen pintaan ja saimmekin monta uutta melodiaa taas listalle! Nyt on sinun vuorosi! Ota listasta uusi laulu, kokeile ja jaa tuntemuksesi!
Mikäli sinulla on vielä oma melodiasi tuttuun ruokalauluun, eikä sitä näy listassa, kommentoi tai laita viestiä markus.kuisma@isonen.net! Avataan sanomaa myös Twitterin puolella #ruokalaulu!

maaseudulla asuvan isosen viikkosekoilut leiripäivä 5

To, 05/03/2015 - 22:22 -- juhomies

Päivä fem. Olen kai unohtanut jotakin tärkeää. Tänään oli muuten normaali leiripäivä, mutta selitin rippikoululaisille fuusioenergiaa. Kukaan ei kai sitä ymmärtänyt. No jaa. Ajatus katkesi, kun riparilainen melkein tukehtui mehuun alkoi yskiä ja räkiä mehua sieraimista nopeat refleksit omaavana henkilönä ryhdyin auttamaan ja ainoa looginen tapa: lyödä päähän. No yökkö huomasi hädän ja löi selkään ja hän pelastui.:-)

maaseudulla asuvan isosen viikkosekoilut leiripäivä 3

Ti, 03/03/2015 - 09:12 -- juhomies

Hei ja anteeksi, etten eilen saanut lähetettyä blogipäivitystä. No kerrataan eilinen: päivä oli normaali paitsi,että kävin hienon keskustelun nuorisotyöohjaajan kanssa valokuvan henkilöstä. Eipä eilen käynyt mitään muuta tärkeää blogin kannalta.

Tägit: 

maaseudulla asuvan isosen viikkosekoilut leiripäivä 2

Su, 01/03/2015 - 21:20 -- juhomies

Päivä 2. Leiriläisten oppitunnit menivät pasianssia pelatessa, (m)ulkoilua ja iltaohjelmaa suunnitellessa.
Iltapalakin sujui hyvin, mutta ymmärsin iltaohjelmassa olevan oman leikin selityksen väärin kyseseessä oli huminaleikki kuulin että huutoleikki ja kun 23 riparilaiselle sanoo, että huutakaa, niin nehän huutavat sydänmensä kyllyydestä ja kovaa. Nuorisotyöohjaaja H.K (<--- etu- ja sukunimen eka kirjain) katsoo minua murhaavasti, ja yritän lopettaa leikin, mutta ääni meni jo leikin demoasisessa. Että menipä taaskin hyvin tämä päivä.

maaseudulla asuvan isosen viikkosekoilut part. 2

Ke, 25/02/2015 - 21:26 -- juhomies

No hei! Kaikki lukijani, kuulin huhuja, että blogini on saanut vankan, mutta pienen lukijakunnan :). Nyt tärkeisiin uutisiin: jokapäiväiseen leiriblogiin on aikaa enään vähän päälle kaksi vuorokautta. Silloin tulee epäselviä, outoja, väsyneitä ja hämäriä päivityksiä tiheään tahtiin ja yritän ottaa kuvia mikäli kamerani sallii moisen ihmeen. No täältä tähän jatkuu lauantaina samoissa merkeissä.

Tägit: 

maaseudulla asuvan isosen viikkosekoilut

Ma, 26/01/2015 - 11:43 -- juhomies

No hei lukijani. Onko mulla sellainen? (huomaa yksikkömuoto) Toivottavasti myös muut henkilöt tulevaisuudessa. Olen kohta 17- vuotias isonen ja miehenalku Pohjois-Pohjanmaalta tarkemmin Kalajoelta. Tämä on ensimmäinen blogini ikinä eli laatu voi olla surkeaa. No teidän pitää kestää sitä.

Viime viikon paras (tai huonoin) tapahtuma riippuen näkökulmasta uudet talviriparilaiset olivat viikonlopputapaamisessa. Leiri itsessään on hiihtolomalla leirikeskus Ruonassa naapurikunnassa (koska oman seurakunnan leirikeskus on homeessa).
Teen silloin leiriblogia joka päivä.

Käyttäjän jemppiu kuva

Yövalvojaksi... -gulp-

La, 17/01/2015 - 12:11 -- jemppiu

Olen ollut nyt muutomia kertoja kaverilla isolla porukalla pelailemassa niin, että ollaan valvottu melkein koko yö joka kerta. Minulla on ollut taipumusta oksenteluun mm. energiajuomien takia, mutta nyt kun olen jättänyt ne täysin sivuun, en tiedä mikä aiheuttaa jokakertaisen ykäilyni öisin (vain näissä tapahtumissa).

Käyttäjän sirkkuliini kuva

Hyvästi ripari2014-kesä!

Ma, 04/08/2014 - 13:51 -- sirkkuliini

Tässä sitä nyt ollaan jo elokuussa. Hämmentävä fiilis. Ajattelin kertoa teillä mun riparikesästä. Tämä kesä ei ollut minulle sellainen normaali kesä, että olisin ollut isosena Laihian seurakunnan ripareilla. Olenkin tänne jo aikaisemmin kirjoittanut siitä kuinka pääsin Seinäjoen alueseurakunnalle kesätöihin nuorisotyönohjaajaksi. Silloin mietin, että olipas hyvä tsäkä kun sain heti ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen oman alan töitä!

Käyttäjän markuskuisma kuva

Ruokalaulusta on moneksi

Ke, 04/06/2014 - 12:23 -- markuskuisma

Olemme nyt muutaman päivän ajan keskustelleet erinäisten tahojen kanssa "pitkä kuuma riparikesä"-teeman mukaisesti hashtagin #ripari2014 alaisuudessa monesta rippikouluille niin tyypillisestä toimintatavasta. Yksi paljon hupia aiheuttanut lanka on ollut ehdottomasti ruokalaulumelodia-haaste, kun olemme yrittäneet koostaa kasaan mahdollisimman monta eri melodiaa tutusta "Nyt silmäin alla Jeesuksen"-ruokalaulusta. Kirjoitukseni idea olikin koostaa ne kaikki nyt tähän, sillä tuo Twitterin looginen 140 merkkiä sattuu tulemaan täyteen toisinaan vähän liian helposti.

Tägit: 
Käyttäjän sirkkuliini kuva

Maharottomasti isoosia!

Ke, 28/05/2014 - 16:34 -- sirkkuliini

Terveppä terve! Olin tänään työntekijäpalaverissa Seinäjoella. Ensi viikolla tosiaan alkaa minun kesätyöt siellä. Tapasin yhden leirin vetäjät ja sovittiin vastuualueista ja sen sellaisista. Minulle tuli muutama oppituntikin siihen sitten (perhe, Jeesuksen elämä ja elämänvalinnat aiheena). Jännittää kyllä ihan mahrottoman paljon, mutta kyllä tuossa tuli jonkin verran itseluottamusta, kun sai tietää mikä mun rooli siellä leirillä on :) Lisäksi tosiaan olen isosvastaavana. Me katotaan yhdessä raamikset sekä iltaohjelma ja -hartaudet.

Tägit: 
Käyttäjän Oskari kuva

Rakas Jumala

To, 06/03/2014 - 18:16 -- Oskari

Rakas Jumala

Minä tässä taas hei. Minä, pieni syntinen, niin kovasti haluaisin…

…uudet silmät, joilla näkisin jotain, mitä ei näe arjen harmaan sumuverhon lävitse...

…uudet korvat, joilla kuulisin uuden maailman kirkkaita ääniä ja kuiskattuja salaisuuksia...

…uudet kädet, joilla voisin tehdä tahtosi mukaisia valon tekoja ja rakentaa kestävää ympärilleni...

Käyttäjän jemppiu kuva

Isostelemaan~

Pe, 14/02/2014 - 21:27 -- jemppiu

Odotan huomista oikein innolla. Pääsen isostelemaan nyt kolmatta kertaa! Takana yksi päiväkoulu, yksi kesäripari, ja nyt tulee sitten koettua ensimmäistä kertaa talviriparin viileä puhallus. Olen kuullut talviriparista, ja että siellä on ihan erilainen meininki kuin kesäriparilla. Monipuolisuus on hieno asia, ja odotan oikeasti innolla että miten nämä leirit eroavat toisistaan ;) Pikkusista en tunne ketää, kun siellä on nyt 99'linerssit menossa. Pelottaa, että miten erilaisia olemme, kun on itse saanut kasvaa aina vain aikuisemmaksi ja aikuisemmaksi. Huomenna se selviää ;)

Käyttäjän Oskari kuva

Muutosvastarinta

Ti, 21/01/2014 - 12:02 -- Oskari

Tänään esittelen teille erään lintulajin. Suomenkielinen nimi on Muutosvastarinta ja laji kuuluu pöllöihin.

Lajin tunnistaa muista yleensä kahdesta erityispiirteestä.

Ensimmäinen on sen ääni. Ääni on yhdistelmä klassista ”Miksi, miksi?” –jankkausta ja ”Mutta kun meillä on aina tehty näin” –valitusta. Ääntely tapahtuu pääasiassa elinympäristön muuttuessa tai sen pitäessä kiinni saalistaan.

Käyttäjän sirkkuliini kuva

Nyt tuli kunnolla kesätöitä!

Ma, 13/01/2014 - 20:33 -- sirkkuliini

Hain viime vuoden lopulla Seinäjoen seurakunnalle kesätöihin. Sinne haettiin nuorisotyöntekijäopiskelijoita. En oo ikinä ennen tehnyt virallista hakemusta ja mä vaan googlasin että hakemus :D Katoin sieltä kuvan ja tein sen hakemuksen sen pohjalta. Ajattelin, että eihän tästä mitään tule :D Sain sitten puhelun Seinäjoen seurakunnan nuorisotyöntekijältä. Hän kysyi ja varmisti, että enhän ole hakenut muualle ja tulenhan jos minut valitaan. Vakuutin, että tottahan toki minä tulen! Sitten hän vielä selitti, että mun hakemus oli pirteä ja aikalailla kärkipäässä!

Joulun lahjat

Ke, 25/12/2013 - 22:55 -- annikaroliina

Ihanaa Jeesuksen synttäripäivän iltaa isoset! :)
Mä ajattelin tulla heittämään teille ajatuksen pohdittavaksi joulun kunniaksi.

Oletko muistanut joulujuttuja tehdessä muistaa joulun synttärisankaria? Tyyppiä, joka syntyi kauan aikaa sitten köyhiin oloihin aivan tavalliseen karjasuojaan. Kuningasta, joka nukkui härkien ruokakaukalossa ilman kruunua tai kultareunaista viittaa.

Käyttäjän KauhuKaksonen kuva

20.12.2009

Pe, 20/12/2013 - 05:12 -- KauhuKaksonen

Jotkut päivät elämän aikana jää mieleen. Niitä ei saa mielestään vaikka kuinka haluasi ja vaikka aikaa menee. Jokaiselle se on vielä eri päivä, milloin jonkun läheisen syntymä, häät, ripari, konffis tai läheisen kuolema. Itselleni tuo viimeinen on se jota en pysty unohtamaan koskaan. Mummoni kuolemasta tulee tänään tasan 4 vuotta ja muistan sen päivän vielä yhtä elävästi kuin eilisen. Vieläkin nämä päivät vaan lamauttaa minut, tuntuu siltä että mummoni olis varsinkin näinä päivinä erityisen lähellä mua. Jos en käy muulloin haudalla niin tänään se on vaan pakko.

Käyttäjän iinnaD44 kuva

Tulkoon joulu ja uusi vuosi!

Ke, 18/12/2013 - 15:10 -- iinnaD44

Se on alle viikko jouluun! Jokainen valmistautuu tähän suureen juhlaan omalla tavallaan. Teen tänä vuonna itse kaikki joululahjat.
Joulu on ollut itselleni aina tärkeää aikaa. Jolloin saan rauhoittua perheeni kanssa. Jouluperinteet on mulle tärkeitä. Tänä vuonna ei taida päästä pulkkamäkeen näin vähän kun on lunta. Parasta on se kun saa herätä jouluaamuna ja syödä aamupalaksi siskon tekemää joulupuuroa. Jouluna tulee käytyä kirkossa ja haudoille kynttilöitä viemässä.

Tägit: 
Käyttäjän sirkkuliini kuva

Matkalla pohjoiseen eiku siis TURKUUN!

Pe, 15/11/2013 - 11:40 -- sirkkuliini

Tätä on odotettu jo kauan! Mulla on tällä hetkellä jännittyneen innostunu fiilis, kun nyt istun linkassa ties missä päin Suomea me nyt mennään! Aivan huikeeta mennä taas maatikselle :) Kuudes kerta jo! Silti sinne on aina niin mukava mennä :) Siellä on aina niin mahtava fiilis ja ihmiset on niin mukavia. Parasta on se että nään mun kavereita ympäri Suomea. Onhan se myös kivaa, että mun amkki kavereita tulee kans sinne!

Mä niin tiedän, että tästä tulee hyvä viikonloppu!
Ps. Näköjään ollaan pian Porissa menossa

Jumala yllättää

Su, 10/11/2013 - 20:33 -- kirsi

Me olemme kärsimättömiä luonnostamme. Kaikki pitäisi tapahtua heti. Emme jaksa odottaa, että maanantaista tulisi perjantai, ja olisi taas viikonloppu. Joulu on ihan liian kaukana. Mitä lähemmäksi Joulu tulee, sitä kärsimättömämpiä me olemme. Tulis jo se aattoilta. Jaettais jo ne lahjat. Ja sitten kun lahjat on jaettu, emme ole vieläkään tyytyväisiä.

Käyttäjän jemppiu kuva

Laula ihmisille...

La, 02/11/2013 - 01:10 -- jemppiu

Tänään oli taas mitä mahtavin päivä! Meillä oli täällä Nurmijärvellä, Klaukkalan kirkossa veisumaratoni. Lauloimme kaikkien osallistujien voimin koko punaisen laulukirjan läpi kannesta kanteen ja mitään taukoja pitämättä. Kuutisen tuntia siinä meni jutellessa ja laulaessa kaikkien uusien ja vanhojen isosten sekä ohjaajien kesken. Oli meillä myös mahdollisuus soittaa kitaraa ja bassoa (jonka eräs ohjaaja oli ihan minua varten pyytänyt sinne), ja tottahan toki minä ja eräs uusi isonen käytimme mahdollisuuden hyväksemme.

Sivut

Tilaa syöte RSS - blogit

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • deltoidoneworld
  • senatereallife
  • netwwwraisins
  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.