Isosilta. Isosille.

ripari

Käyttäjän markuskuisma kuva

Ruokalaulusta on edelleen moneksi

Ti, 27/06/2017 - 15:59 -- markuskuisma

Pohdimme Isoset ry:n aktiivien, isosten sekä muiden kirkollisten toimijahahmosten kanssa aktiivisesti vuonna 2014 erilaisia ruokalaulumelodioita ja saimmekin niitä kasaan aikamoisen pinon. Nyt, kesällä 2017 heräsi keskustelu jälleen pintaan ja saimmekin monta uutta melodiaa taas listalle! Nyt on sinun vuorosi! Ota listasta uusi laulu, kokeile ja jaa tuntemuksesi!
Mikäli sinulla on vielä oma melodiasi tuttuun ruokalauluun, eikä sitä näy listassa, kommentoi tai laita viestiä markus.kuisma@isonen.net! Avataan sanomaa myös Twitterin puolella #ruokalaulu!

Käyttäjän sirkkuliini kuva

Hyvästi ripari2014-kesä!

Ma, 04/08/2014 - 13:51 -- sirkkuliini

Tässä sitä nyt ollaan jo elokuussa. Hämmentävä fiilis. Ajattelin kertoa teillä mun riparikesästä. Tämä kesä ei ollut minulle sellainen normaali kesä, että olisin ollut isosena Laihian seurakunnan ripareilla. Olenkin tänne jo aikaisemmin kirjoittanut siitä kuinka pääsin Seinäjoen alueseurakunnalle kesätöihin nuorisotyönohjaajaksi. Silloin mietin, että olipas hyvä tsäkä kun sain heti ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen oman alan töitä!

Käyttäjän markuskuisma kuva

Ruokalaulusta on moneksi

Ke, 04/06/2014 - 12:23 -- markuskuisma

Olemme nyt muutaman päivän ajan keskustelleet erinäisten tahojen kanssa "pitkä kuuma riparikesä"-teeman mukaisesti hashtagin #ripari2014 alaisuudessa monesta rippikouluille niin tyypillisestä toimintatavasta. Yksi paljon hupia aiheuttanut lanka on ollut ehdottomasti ruokalaulumelodia-haaste, kun olemme yrittäneet koostaa kasaan mahdollisimman monta eri melodiaa tutusta "Nyt silmäin alla Jeesuksen"-ruokalaulusta. Kirjoitukseni idea olikin koostaa ne kaikki nyt tähän, sillä tuo Twitterin looginen 140 merkkiä sattuu tulemaan täyteen toisinaan vähän liian helposti.

Tägit: 
Käyttäjän sirkkuliini kuva

Maharottomasti isoosia!

Ke, 28/05/2014 - 16:34 -- sirkkuliini

Terveppä terve! Olin tänään työntekijäpalaverissa Seinäjoella. Ensi viikolla tosiaan alkaa minun kesätyöt siellä. Tapasin yhden leirin vetäjät ja sovittiin vastuualueista ja sen sellaisista. Minulle tuli muutama oppituntikin siihen sitten (perhe, Jeesuksen elämä ja elämänvalinnat aiheena). Jännittää kyllä ihan mahrottoman paljon, mutta kyllä tuossa tuli jonkin verran itseluottamusta, kun sai tietää mikä mun rooli siellä leirillä on :) Lisäksi tosiaan olen isosvastaavana. Me katotaan yhdessä raamikset sekä iltaohjelma ja -hartaudet.

Tägit: 

Riparilla Englannissa

Ma, 29/07/2013 - 17:56 -- annikaroliina

Hellurei!
Olin tänä kesänä kahdella riparilla. Toinen oli kotiseurakuntani tavallinen leiri Tampereen kupeessa ja toinen vähän erikoisempi reissuripari. Sain nimittäin kunnian olla toista kertaa mukana riparilla Englannin Yorkshiressä, kahden tunnin ajomatkan päässä Manchesterin keskustasta. 15.-22.7. olleella leirillä oli mukana 24 leiriläistä viisi isosta, minä apuopettajana (vähän niin kuin yli-isonen) sekä pappi ja nuorisotyönohjaaja. Englannista joukkoomme liittyi paikallinen youth officer ja viisi isosta.

Käyttäjän sirkkuliini kuva

Aina unohtuu jotain...

To, 11/07/2013 - 00:29 -- sirkkuliini

Kirjoitin aiemmin muistilistan kaikesta siitä mitä pitää muistaa ennen leirille lähtöä. Olin luottavaisin mielin pakannut ja ajattelin, että kyllähän minulla on kaikki mukana. No ainahan sitä jotain unohtuu.. Ja tietenkin unohdin erittäin elintärkeän ja aina tarpeellisen kumiveneen. Olen seilannut sillä kumiveneellä Atlantilla ja se on matkannut kanssani Englannista lentokoneella Suomeen asti. Rakas kumiveneeni jäi kotiin eikä saanut kokea aivan loistavaa riparia! No ens viikolla oon lähdössä taas uudestaan niin nyt muistan ottaa sen mukaan!

Tägit: 
Käyttäjän miksu kuva

Miksun mietteitä

Ke, 03/07/2013 - 14:59 -- miksu

Kesä on leirien aikaa. Itse olen ollut jo kolmella leirillä, juuri täytin neljännen leirin osallistujakortin.  Tänä  vuonna olen pääsyt osallistumaan kahdelle riparille. Hiihtolomalla olin isosena toisen seurakunnan riparilla. Se oli aluksi vähän outoa, koska Kuopiokin  paikkakunnassa toiminta tavat eroavat huomattavasti. Mutta siinä oppi paljon uusia menetelmiä.  Jos ja kun isospankki perustetaan, monet muut kohtaa samanlaisia luu samanlaisia haasteita,  mitä vieraaseen seurakuntaan meneminen aiheuttaa. 

Tägit: 

Monia isosia - yksi tehtävä

Ti, 02/07/2013 - 19:30 -- iguttaja

Meitä isosia on moneen junaan. On pitkää, on pätkää, on soittataitoista, esiintyjää, hiljaista ja niin eteenpäin. Myös eri seurakuntien isoskoulutukset vaihtelevat. Toisissa mennään syvälle teologiaan ja psykologiaan ja toisissa harjoitellaan leikkien vetämistä ja rentoa yhdessäoloa. Kuitenkin meillä isosilla, kuten kaikilla seurakunnan jäsenillä, tulisi olla sama, yhteinen päämäärä.

Käyttäjän sirkkuliini kuva

Minun eka kerta

Pe, 19/04/2013 - 23:15 -- sirkkuliini

Ajattelin muistella ekaa riparia, jolla olin isosena. Oli kesä 2011 (toivottavasti nuoruusiän dementia ei ole iskenyt päälle ja muistan edes vuoden oikein!). Olin innosta piukeana. Meitä oli isosina viisi henkilöä, joista kaksi tuli muualta. Ekan kerran ku näin nämä kaksi henkilöä aloin heti miettiä, että mitenkäs meillä sitten synkkaa viikko saman katon alla. Olis ollu tosi tökeröä leirillä, jos nämä kaksi olis ollu ihan eri aallonpituudella.

Tägit: 
Tilaa syöte RSS - ripari

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • deltoidoneworld
  • senatereallife
  • netwwwraisins
  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.