Isosilta. Isosille.

Jumala yllättää

Su, 10/11/2013 - 20:33 -- kirsi

Me olemme kärsimättömiä luonnostamme. Kaikki pitäisi tapahtua heti. Emme jaksa odottaa, että maanantaista tulisi perjantai, ja olisi taas viikonloppu. Joulu on ihan liian kaukana. Mitä lähemmäksi Joulu tulee, sitä kärsimättömämpiä me olemme. Tulis jo se aattoilta. Jaettais jo ne lahjat. Ja sitten kun lahjat on jaettu, emme ole vieläkään tyytyväisiä.

Jos jotakin mukavaa pitää odottaa tosi kauan, niin ehdimme unohtaa sen. Kuvitellaan, että sinulle on luvattu supermukava lomareissu ensi kesälle. Sinun pitää vaan tehdä vähän töitä reissun eteen; opiskella paremmin tai kerätä rahaa. Reissu on kuitenkin niin kaukana, että, ehdit unohtaa sen monta kertaa. Sun pitäisi kerätä rahaa reissua varten, mutta et jaksa. Koko juttu tuntuu olevan vielä niin kaukana. Pitkäjänteisyys on harvinainen lahja meille ”kaikki mulle heti tässä ja nyt” –ihmisille.

Vaan tiedätkö, mitä vaikeampaa elämää ihminen elää, sitä kärsivällisempi hän on. Elämän vastoinkäymiset ovat opettaneet, että hyvää kannattaa odottaa. Vaikeassa elämäntilanteessa oleva ihminen tarvitsee toivoa paremmasta jaksaakseen. Ja toivossa elävä jaksaa odottaa päivästä toiseen, jos hän uskoo paremman vielä tulevan.

Jeesus eli täällä maailmassa kaksituhatta vuotta sitten. Noustessaan Isän tykö Taivaaseen Jeesus lupasi, että hän tulisi vielä kerran takaisin, ja panisi asiat järjestykseen. Jeesuksen opetuslapset odottivat kovasti Jeesuksen paluuta. Tuon toivon varassa he kestivät kristittyjen vainon, kidutuksen ja kuoleman. Yhä uudet sukupolvet kuulivat, että Jeesus tulee kerran takaisin. Lukematon määrä ihmisiä on elänyt ja kuollut sen sanoman varassa. Mutta eihän Jeesus ole vielä tullut takaisin. Milloin se tapahtuu?

Raamatussa kerrotaan, ettei Jeesus viivytä turhaan tuloaan. Hän tulee juuri oikeaan aikaan, mutta sitä ennen pitää jokaiselle ihmiselle antaa mahdollisuus pelastukseen. Jeesus tulee kyllä, mutta hyvin yllättäen. Monet Jeesuksen ystävät väsyvät odottamaan Hänen tuloaan. Maailman pahuus ja ihmisten epätoivo saa jotkut epäilemään, onko Jeesusta koskaan ollutkaan. Mutta elämän vastoinkäymiset ja niiden keskellä koettu Jumalan apu kertoo meille, että Jeesus on olemassa tässä ja nyt. Mitä vaikeammaksi elämä menee, sitä tärkeämpää on saada odottaa Jeesuksen tulemista. Sanotaan, että toivossa on hyvä elää, ja uskossa on hyvä kuolla. Ja kun toivomme kohde on sellainen, mitä meiltä ei voi ottaa pois, me jaksamme loppuun asti.

Historia ei yllätä Jumalaa, vaan Jumala yllättää historian.

Kirsi Järvelin

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • Pylly
  • Lilja
  • malarkeygnashing
  • gutbog
  • extraordinarysocial
  • pearsobsequious
  • digidrum
  • saaga10298
  • VilitsuX
  • mikizzi

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.