Isosilta. Isosille.

Käyttäjän kirsi blogi

Jumala yllättää

Su, 10/11/2013 - 20:33 -- kirsi

Me olemme kärsimättömiä luonnostamme. Kaikki pitäisi tapahtua heti. Emme jaksa odottaa, että maanantaista tulisi perjantai, ja olisi taas viikonloppu. Joulu on ihan liian kaukana. Mitä lähemmäksi Joulu tulee, sitä kärsimättömämpiä me olemme. Tulis jo se aattoilta. Jaettais jo ne lahjat. Ja sitten kun lahjat on jaettu, emme ole vieläkään tyytyväisiä.

Kuka pelkää Pyhäinpäivää?

Su, 27/10/2013 - 20:09 -- kirsi

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin illat ovat sopivasti pimenneet kummitusjuttujen kertomiseen. Kuolema ja näkymätön todellisuus ovat olleet aina pelkoa herättäviä asioita. Näin pyhäinpäivän aikaan kaikella yliluonnollisella oikein mässäillään; on kauhuelokuva-festivaaleja ja halloween-lastenjuhlia. Noituudesta on tullut lasten satu, ja kuolemasta kauhunsekaista viihdykettä.

Taisteluun varustettuina

Su, 13/10/2013 - 22:37 -- kirsi

Ensi pyhänä on uskonpuhdistuksen muistopäivä. Silloin lauletaan kirkossa virttä ”Jumala ompi linnamme”, joka on uskonpuhdistajamme Martti Lutherin kirjoittama virsi. Tuota virttä laulettiin paljon sodan aikana. Kun taisteltiin ylivoimaista vihollista vastaan, tuo virsi antoi lohtua ja turvallisuuden tunnetta Suomen kansalle.

Mene ja tee!

Ma, 07/10/2013 - 09:45 -- kirsi

Mutta minä vastasin: ”Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!” Silloin Herra sanoi:

Älä sano, että olet nuori,
vaan mene, minne ikinä sinut lähetän,
ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua.
Älä pelkää ketään,
sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi
ja suojelen sinua.

Tägit: 

Usko pois!

Su, 29/09/2013 - 22:15 -- kirsi

Voiko minun elämässäni tapahtua mitään ihmeellisiä asioita? Tuntuu, kuin elämä kulkisi vaan omaa rataansa. Arkinen aherrus jatkuu päivästä toiseen. Ensin on alkuviikko, sitten loppuviikko, sitten viikonloppu. Nyt on syksy, sitten tulee talvi, ja kevät ja kesä, ja sitten taas syksy… Onhan aika lohdullista, että elämä jatkaa kulkuaan. Toisaalta tuntuu, kuin eläisi kuin tosi tylsässä elokuvassa. Alussa tietää jo, mitä elokuva pitää sisällään. Joskus sitä vain toivoisi elävänsä jännärissä, toimintaleffassa, tai edes komediassa.

Vapaaksi ostettu

Ma, 16/09/2013 - 10:31 -- kirsi

Voi kun olisi vapaa! Oletko joskus katsellut muuttolintuja matkalla sinne jonnekin, tai hevoslaumaa preerialla, ja toivonut olevasi yhtä vapaa? Sinua sitovat monenlaiset velvollisuudet, ja ehkä pelot ja riippuvuudetkin. Et voi tehdä mitä haluat, milloin haluat ja miten haluat. Aina on pakko ottaa huomioon toiset, totella määräyksiä ja elää omien rajoitusten kanssa.

Tägit: 

Kolmenlaista kuolemaa

Ke, 11/09/2013 - 13:58 -- kirsi

Onko muuta yhtä tavallista, ja silti vähän käsiteltyä asiaa, kuin kuolema. Vaikka elämme länsimaisessa järki-yhteiskunnassa, niin edelleen kuolemasta puhuminen on tabu, kielletty aihe. Koetaan jotenkin vääräksi ja sairaaksi puhua kuolemisesta. Ikään kuin puhumalla siitä manattaisiin kuolema paikalle.

Mitä sä musta haluut?

Ke, 21/08/2013 - 11:53 -- kirsi

”Vain tätä Herra sinulta odottaa:
tee sitä mikä on oikein,
osoita rakkautta ja hyvyyttä
ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen.”

Se on aika suoraan ja yksinkertaisesti sanottu. Sitähän Jumala meiltä odottaa. Että me eläisimme tätä elämää Jumalan kanssa. Että me välittäisimme toinen toisistamme niin, että myös näyttäisimme sen jotenkin. Että me pyrittäisiin tekemään aina hyvää ja oikein, eikä vaan aina omaa mielihyvää hakien.

Toivo on tehty jaettavaksi!

Ma, 24/06/2013 - 12:54 -- kirsi

Mikä saa ihmiset liikkeelle? Mikä saa sinut ja minut innostumaan, antamaan aikaamme ja energiaamme johonkin? Tämä on varmaan kysymys, mille monet miettivät vastausta, varsinkin mainosmiehet. Monella tavalla meitä koetetaan houkutella ostamaan milloin mitäkin, osallistumaan milloin mihinkin, äänestämään milloin ketäkin. Meille luvataan yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Saat hyvän olon, helpon elämän, valtaa, voimaa ja kunniaa. Kovin pian vain lupaukset osoittautuvat tyhjiksi.

Nöyryys - katoava luonnonvara?

Pe, 14/06/2013 - 14:01 -- kirsi

Tässä tehokkuutta ja itsevarmuutta vaativassa maailmassa nöyryydestä on tullut kirosana. Nöyrä ihminen on nössö ihminen. Mitään ei saa, jos ei pidä ääntä itsestään, ja vaadi omaa osaansa. Elämä on jatkuvaa kilpailua paikasta vihreällä oksalla. Kauniit ja rohkeat pärjäävät, vaatimattomat ja nöyrät tippuvat yli laidan. Onhan se totta, että tässä maailmassa arvot ovat muuttuneet armottomiksi ja kilpailu on koventunut. Siis jos aikoo ihan oikeasti pärjätä tässä maailmassa, pitää olla kovat kyynärpäät ja luja usko omaan pärjäämiseen. Siis jos aikoo pärjätä tässä maailmassa.

Helluntain satoa

Pe, 17/05/2013 - 12:41 -- kirsi

Juutalaisetkin viettivät helluntaita. Se oli sadonkorjuun ja lain antamisen juhla. Jeesuksen opetuslapset olivat helluntaina koolla. Heidän helluntainsa alkoi kuitenkin synkemmissä merkeissä. Ei riemuittu yhdessä Jumalan lahjoista, vaan piiloteltiin suljettujen ovien takana, pelättiin ja rukoiltiin. Jeesuksen opetuslapset olivat eksyksissä ja tuuliajoilla, mutta odottivat silti. Ehkä jotain tapahtuisi, niin kuin heille oli luvattu.

Tägit: 

Vau!

Pe, 03/05/2013 - 09:51 -- kirsi

Vielä löytyy myös meistä kaikki tietävistä länsimaisista ihmisistä palvonta-energiaa. Mielessäni on eräs uutisväläys jonkun julkkiksen tulosta Helsinkiin. Nuoret tytöt odottivat idoliaan ihan hysteerisinä ja melkein itkien, kun tuo ihmeellinen hahmo oli vasta tullut samaan kaupunkiin. En yhtään ihmettelisi, jos nämä henkilöt olisivat pyörtyneet ihastuksesta, kun idoli sitten tuli näkyviin.

Ajatusten lukemista

To, 02/05/2013 - 10:57 -- kirsi

Parisuhteessa, ja miksei muissakin ihmissuhteissa, me naiset syyllistymme usein ajatusten ”lukemiseen”. Yritämme kovasti arvailla, mitä toinen ajattelee, ja miksi toinen tekee niin kuin tekee. Samalla oletamme myös toisen ymmärtävän meitä ilman sanoja. Loppujen lopuksi siinä saattaa käydä kuin sille miehelle, joka ajatteli lähteä lainaamaan naapurista ruohonleikkuria. Aikansa arvailtuaan toisen vastausta pyyntöönsä mies käveli naapurin ohi, heitti kivellä ikkunaan, ja huusi: pidä leikkurisi! Naapuri oli varmaan syystäkin ihmeissään.

Kodittoman ikävää

La, 20/04/2013 - 11:11 -- kirsi

Tapasin eilen kaksi ihan oikeaa pesunkestävää pakolaista. Toinen oli Afrikasta, ja toinen Aasiasta. Parhaassa työiässä olevia oman alansa ammattilaisia. Toinen tumma ja toinen vaalea. Kumpikin oli sodan maastaan ajamia, perheensä hukanneita, kylmään pohjolaan eksyneitä. Ensivaikutelma heistä oli kuitenkin vahvuus. Huumorin ja itseironian sävyttämä varovaisuus kohtaamisissa. Vasta jonkin ajan päästä näin heissä jäljen elämästä. Surumielinen hymy viipyi välillä heidän kasvoillaan kuin vihjeenä siitä, miten paljon liikaa he olivat nähneet ja kokeneet.

Tilaa syöte RSS - Käyttäjän kirsi blogi

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.