Isosilta. Isosille.

Jumalan rakkaus

Ma, 01/07/2013 - 18:05 -- iguttaja

Nykyään, kun lukee uutisia ja ylipäätänsä seuraa mediaa, tulee vääjämättä mieleen, että "uskovaiset" on ylimpiä moraalinvartijoita ja että Jumala on vanha vihainen setä, joka rankaisee jokaista syntistä. Nämä mielikuvat ja uutiset saavat minut aina surullisiksi, sillä juuri nuo ajatukset ja teot niiden takana ovat niin kaukana sekä alkuseurakunnan että Jumalan, Jeesuksen käyttäytymisestä.

En ole tuomitsemassa ketään, sillä huomaan itsekin sortuvani ajattelemaan kuten fariseus Jeesuksen vertauksessa: "Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan" (Luuk 18:11-12) Itsekin usein ajattelen, että onneksi en käytä päihteitä, onneksi käyn seurakunnan toiminnassa ja niin edelleen. Jumala kuitenkin osoittaa Raamatussa useaan otteeseen, että kukaan meistä EI ole synnitön, vaan me kaikki teemme rikkomuksia niin Jumalaa kuin ihmistäkin vastaan. Meidän tulisi toimia, kuten vertauksen publikaani: "Publikaani seisoi taaempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen "" (Luuk 18:13). Meidän tulisi ymmärtää ja ennen kaikkea sisäistää, että meidän vanhurskautemme ja pelastuksemme ei ole riippuvainen meistä, vaan Jumalasta, Että osaisimme pysähtyä ja kääntyä Jumalan puoleen ja sanoa: "Katso minuun syntiseen, armahda minua Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden!"

Jumala on pyhä, mutta Jumala on myös vanhurskas ja armollinen. Hän lupaa antaa meille anteeksi, kun horjumme, vaikka olisimme kuinka pahasti hakoteillä. Tämän ymmärtäminen, ja tämän hyvän sanoman - evankeliumin - viemistä eteenpäin meidän tulisi harjoittaa, eikä olla painamassa muita maahan. Meidän tulisi viedä jokaiselle ihmisille sana siitä, että Jumala lupaa huolehtia hänestä, Jumala on valmis antamaan anteeksi kaiken pahuutemme, kunhan turvaamme elämämme Jeesuksen Kristukseen.

Kommentit

Käyttäjän Jussi24 kuva
Lähettänyt käyttäjä Jussi24

Kiitos upeesta tekstistä ja onnittelut sekä henkilökohtaisen että heinäkuun blogijään särkemisestä isosten netissä! Oon miettiny samoja asioita viimeaikoina ja siks tää osu ja uppos muhun melkovoimalla.

Hei voisko tän julkasta vaikka Verkonpainossa? Jos et oo jo tutustunu, niin se on tää kirkon uus nuorille suunnattu fb-sivu. Torstaisin siellä on nuorten oma julkaisuvuoro, ja tän vois saada jo tän torstain julkasuks. Laita mulle viestiä, jos kiinnostaa! :)

Käyttäjän Hanri kuva
Lähettänyt käyttäjä Hanri

Oon ollu joskus mukana sellasessa näytelmässä nuorempana, jossa pyöritään just näiden fariseuksen ja publikaanin ynnä muun parannuksenteon äärellä, semmonen kuin Jouni Apajalahden "Tiet". Teksti on peräisin jostain 1960-luvulta, mutta yhtä ajaton kuin inspiraatiolähteensäkin, käykää kattomassa jos jossain törmäätte!

Lähettänyt käyttäjä iguttaja

Kiitos, hyvä että iski joihinkin. Oli pakko kirjoitella aiheesta, kun saa lukea aina vaan negatiivista kirkosta ja sen jäsenistä!

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.