Isosilta. Isosille.

Vapaaksi ostettu

Ma, 16/09/2013 - 10:31 -- kirsi

Voi kun olisi vapaa! Oletko joskus katsellut muuttolintuja matkalla sinne jonnekin, tai hevoslaumaa preerialla, ja toivonut olevasi yhtä vapaa? Sinua sitovat monenlaiset velvollisuudet, ja ehkä pelot ja riippuvuudetkin. Et voi tehdä mitä haluat, milloin haluat ja miten haluat. Aina on pakko ottaa huomioon toiset, totella määräyksiä ja elää omien rajoitusten kanssa.

Hevoslaumassa ja lintulaumassa kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää. Porukasta löytyy yksi öykkäri, joka höykyttää ihan sydämensä kyllyydestä toisia lauman jäseniä. Ihan kumma juttu, kuitenkin, jos tämä öykkäri jostain syystä erotetaan laumasta, toiset ikävöivät häntä kovasti. Jotenkin lauman jäsenet kokevat hyväksi ja turvalliseksi sen, että laumassa on joku, joka käskee. Sillä se öykkäri on yleensä myös se, joka menee vaarallisiin paikkoihin ensimmäisenä, ja johdattaa laumaa muutenkin.

Voisikohan se olla meidänkin elämässä niin, että omillamme olemme kaikkea muuta kuin vapaita. Ehkä mekin tarvitsemme lauman johtajan, joka näyttää suuntaa ja puolustaa meitä.

Monet pelkäävät kristinuskoa kuin ruttoa. He ajattelevat, että kristityt ovat kaikkea muuta kuin vapaita. Kristityt eivät saa ryypätä eikä bailata. He vain istuvat kirkossa ja laulavat virsiä. Tai oikeasti kristinuskossa pelottaa se, että oman elämän mokat tulevat päivänvaloon. On ikävä tunne joutua puolustelemaan elämäntapaansa, kun syvällä sisimmässään tietää, että muutokseen olisi aihetta.

Jeesus väitti, että vain Hän voi tehdä meistä vapaita. Jokainen meistä on ”synnin orja”. Pelot, riippuvuudet ja vaikeat ihmissuhteet orjuuttavat meitä. Mutta Ihmisen Poika voi vapauttaa meidät orjuudesta. Hän on ostanut meidät vapaaksi pahan ikeen alta. Siksi hänen seurassaan voimme toteuttaa itseämme vapaasti, elää tässä ja nyt. Joskus tie tuohon vapauteen menee tosiasioiden tunnustamisen kautta. Alkoholismista ei voi vapautua, jos ei tunnusta riippuvuutta. Vaan lopputulos alkaa muistuttaa sitä lintu- tai hevoslaumaa. Eletään vapaasti johdatuksessa, löydetään ruokaa, juomaa, ja suojaa, ja siinä sivussa lennetään hyvin muodostelmassa, tai laukataan kilpaa ruohoista rinnettä. Eikä Jeesus ole mikään öykkäri-johtaja. Hän on hyvä paimen!

Kirsi Järvelin

Tägit: 

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.