Isosilta. Isosille.

Kuka pelkää Pyhäinpäivää?

Su, 27/10/2013 - 20:09 -- kirsi

Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin illat ovat sopivasti pimenneet kummitusjuttujen kertomiseen. Kuolema ja näkymätön todellisuus ovat olleet aina pelkoa herättäviä asioita. Näin pyhäinpäivän aikaan kaikella yliluonnollisella oikein mässäillään; on kauhuelokuva-festivaaleja ja halloween-lastenjuhlia. Noituudesta on tullut lasten satu, ja kuolemasta kauhunsekaista viihdykettä.

Ensi lauantai on pyhäpäivä, on pyhäinpäivä, eli se entinen pyhäinmiesten päivä. Silloin kirkoissa muistetaan kaikkia vuoden aikana kuolleita seurakuntalaisia. Se ei ole mikään kirkollinen kauhujuhla. Pyhäinpäivän tunnelma saattaa olla surullinen, mutta vielä enemmän siinä on kiitollisuutta ja toivoa. Kristittyinä me emme pelkää kuolleita emmekä kuolemaa. Elämä on meille Kristuksen kanssa kulkemista, ja kuolema on voitto. Jeesus voitti kuoleman vallan, ja siksi me tiedämme vielä kohtaavamme poisnukkuneet rakkaamme. Tämä toivo tuo valoa surun toivottomuuteen. Pyhäinpäivän iltana haudalle viedään kynttilöitä kertomaan ikuisen elämän toivosta. On huikea näky katsella tuota valomerta syksyn pimeydessä. Se on kuin kapinaa pimeyttä vastaan. Emme suostu pelkoon emmekä epätoivoon. Olemme valon lapsia kuolemankin edessä.

Olen tavannut ihmisiä, jotka ovat niin peloissaan, etteivät pysty nukkumaan. He ovat ihan kirjaimellisesti tulleet hulluiksi eli menettäneet mielensä tasapainon pelon takia. Nämä ihmiset ovat leikkineet yliluonnollisten asioiden ja pahan henkivallan kanssa, ja huomanneet äkkiä olevansa itse pahan leikkikalu.
Kristittyinä me tiedämme, että paha on oikeasti olemassa oleva persoonallinen voima. Kaikki eivät ajattele niin. Nykyään tuntuu, että ihmiset luulevat naureskelulla pääsevänsä pahasta. Monet ajattelevat, että jos jonkun olemassaoloon ei usko, niin sitä ei ole olemassa. Vaan paha ei tarvitse ihmisten lupaa ollakseen olemassa. Ainoa pahan vallan rajoittaja on Vapahtajamme Jeesus Kristus. Jeesus voitti pahan vallan jo kerran taivaassa, ja 2000 vuotta sitten maan päällä. Jeesuksella on valta päästää meidät pahasta.

On oikeasti tärkeää, että me olemme kristittyjä, Jeesuksen seurassa, tässä maailmassa. On tärkeää, että tulemme kastetuiksi Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jeesus ei ole Vapahtajamme vain iankaikkisuudessa. Hän on sitä tässä ja nyt, koko meidän elämämme ajan. Jeesuksen turvissa voimme elää turvallisesti ja pelkäämättä. Tuosta turvasta ja toivosta voimme kertoa toisillekin, ja olla näin valona tässä pimenevässä maailmassa.

Kirsi Järvelin

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.