Isosilta. Isosille.

Helluntain satoa

Pe, 17/05/2013 - 12:41 -- kirsi

Juutalaisetkin viettivät helluntaita. Se oli sadonkorjuun ja lain antamisen juhla. Jeesuksen opetuslapset olivat helluntaina koolla. Heidän helluntainsa alkoi kuitenkin synkemmissä merkeissä. Ei riemuittu yhdessä Jumalan lahjoista, vaan piiloteltiin suljettujen ovien takana, pelättiin ja rukoiltiin. Jeesuksen opetuslapset olivat eksyksissä ja tuuliajoilla, mutta odottivat silti. Ehkä jotain tapahtuisi, niin kuin heille oli luvattu.
Meillä on alkamassa kesä; helluntai on kesäinen juhlapäivä. Samana päivänä vietämme kaatuneiden muistopäivää. Luonto on heräämässä uuteen kukoistukseen. Muistelemme mennyttä sotaa kiitollisena Jumalan huolenpidosta. Kuitenkin veikkaisin, että kaikki eivät ole päässeet vielä oikein kesä-fiiliksiin. Joku painaa mieltä; jotain uhkaavaa tulee elämäämme joka puolelta. On työttömyyttä, taloudellisia huolia, maailmanlaajuisia kriisejä ja ihmissuhdeongelmia. Oma elämämme voi olla tällä hetkellä melkoista taistelua. Eikä tästä sodasta ole helppo selvitä hengissä. Se on elämän mittainen urakka.
”Olkaa rohkeat. Älkää vaipuko epätoivoon!” Nämä ovat Jeesuksen sanat seuraajilleen. Jeesus lupasi, että hän ei jätä omiaan yksin. Hän lupasi olla meidän kanssamme joka hetki. Helluntaina oli se hetki, jolloin tämä lupaus toteutui. Ensimmäisten opetuslasten todellisuuteen Jeesus tuli Pyhän Henkensä kautta niin, että jokainen pystyi sen näkemään ja kuulemaan. Pyhä Henki ryhtyi heti avaamaan solmuja Jeesuksen opetuslasten elämästä. Tuo moniääninen sekakuoro sai varmuuden Jumalan läsnäolosta ja rohkeuden julistaa kaikille ilosanomaa Jeesuksen sovitustyöstä. Jokainen heistä sai sylin täydeltä lahjoja, joiden avulla kertoa Jeesuksesta. Jeesuksen läsnäolo ja apu oli jotain hyvin todellista Jeesuksen opetuslasten elämässä.
Tänä helluntaina Jeesuksella on valta tulla myös siihen huoneeseen, missä sinä piileskelet elämäsi sotaa paossa. Hänellä on mahdollisuus antaa sinulle jotain todellista, minkä avulla jaksat kohdata elämää, ja hoitaa omaa tehtävääsi maailmassa. Pyhä henki voi ennen kaikkea ottaa pois sen kivisydämen, minkä olemme rakentaneet minuuttamme suojaamaan, ja antaa tilalle sykkivän, lämpimän lihasydämen. Saamme sydämen, joka tuntee lähimmäisen tuskan, ja kuulee Jumalan tahdon elämässään.
Pyhän Hengen tie ei ole menestyksen, vallan ja rikkauden tie. Pyhän Hengen kanssa menivät ensimmäiset kristityt leijonien eteen, ja Jeesuksen tähden kuolemaan. Mutta Pyhän Hengen tie on elämää Jeesuksen seurassa. Elämää isolla Eellä, riemun ja itkun keskellä. Jeesus kutsuu meidät elämään ja tuntemaan, kohtaamaan toinen toisemme, ja myös kaikki ne vaikeat asiat, mitkä elämä tuo tullessaan. Se on myös levon tie. Sille tielle Jeesus kutsuu myös sinua.

Tägit: 

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • Pylly
  • Lilja
  • malarkeygnashing
  • gutbog
  • extraordinarysocial
  • pearsobsequious
  • digidrum
  • saaga10298
  • VilitsuX
  • mikizzi

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.