Isosilta. Isosille.

Taisteluun varustettuina

Su, 13/10/2013 - 22:37 -- kirsi

Ensi pyhänä on uskonpuhdistuksen muistopäivä. Silloin lauletaan kirkossa virttä ”Jumala ompi linnamme”, joka on uskonpuhdistajamme Martti Lutherin kirjoittama virsi. Tuota virttä laulettiin paljon sodan aikana. Kun taisteltiin ylivoimaista vihollista vastaan, tuo virsi antoi lohtua ja turvallisuuden tunnetta Suomen kansalle.

Olemme saaneet elää kauan ilman sotaa. Silti väitän, että elämme sodan keskellä koko ajan. Jokaisesta meistä käydään taistelua henkivalloissa. Paavali selittää asian näin: ”Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.” Tuon taistelun tunnemme omassa mielessämme aina, kun tunnemme houkutusta tehdä jotain pahaa tai masennus valtaa mielemme. Tuon taistelun hedelmiä ovat kaikki maailman sodat, kärsimys, ahneus ja epäoikeudenmukaisuus.

Ensi sunnuntain epistolassa Paavali kehottaa meitä varustautumaan hengelliseen sotaan samalla tavalla kuin ritari varustautuu taisteluun. Haarniskamme on tieto siitä, että olemme Jumalan hyväksymiä Jeesuksen tähden. Vyömme on totuus. Emme turvaudu valheeseen. Tehdessämme väärin emme väistä vastuutamme, vaan tunnustamme rehellisesti pahat tekomme. Näin paha ei saa meistä otetta.

Meidän kulkuamme helpottavat jalkineet, jotka innostavat meitä kertomaan Jeesuksen antamasta rauhasta toisillekin. Päässämme on pelastuksen kypärä. Tieto tulevasta pelastuksesta suojaa ajatuksiamme. Kilpenämme on luottamus Jumalan huolenpitoon. Aseenamme on Hengen miekka, eli Jumalan Sana. Raamatun sanomasta löytyy vasdtaus moneen pahan kiusaukseen. Koko varustus on Pyhän Hengen lahjaa, Jumalan vaikutusta meissä.

On hyvä muistaa, että toiset ihmiset eivät ole meidän vihollisiamme. Eivät, vaikka he ajattelisivat asioista eri tavalla kuin me. Jumalan nimessä me emme saa lyödä toista Raamatulla päähän, eli tuomita toista kadotukseen. Uskonsodat ovat myös väärin. Emme saa hankkia etua itsellemme Jumalan nimeen vedoten. Se on Jumalan nimen väärin käyttämistä.

Jokainen ihminen on Jumalalle rakas. Jeesus on kuollut koko ihmiskunnan puolesta. Taistelu pahaa vastaan on jo kerran voitettu Golgatalla. Vielä vähän aikaa, niin paha saa palkkansa, ja pääsemme maailmaan, missä paha ei kiusaa meitä. Vaan niin kauan kuin taistelu jatkuu, pitää meidän pitää kiinni toivostamme. Saamme olla Jumalan valona pimenevässä maailmassa. Jumalan toivoa tarvitaan päivä päivältä yhä enemmän. Eletään toivossa, ja jaetaan valoa toisillemme tänäkin päivänä. Kirsi Järvelin

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin
  • Alviinaiivari
  • Oulakangasmaa
  • Timpoa

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.