Isosilta. Isosille.

#Bädboi Jeesus

Käyttäjän Oskari kuva
Ma, 14/07/2014 - 17:29 -- Oskari

Myös Isosetissä esiintyvä räp-ryhmä PSRT julkaisi vastikään #Bädboi -sinkkunsa ja sen musavideon. Musiikkivideo parodioi Michael Bayn hittiä Bad Boys 2 vuodelta 2003, jossa neljästä ystävyksestä kaksi päätyvät lain toiselle puolelle kuin kaksi muuta. Musiikkivideo on hyvin voimakas, ja KAUAS on tehnyt kuvaamisessa niin rautaista jälkeä, että sitä kehui jopa Kill Arman –sarjasta tuttu Arman Alizad.

 

 

Kyllä saattaisi joku kukkahattutäti vetää herneen nenäänsä nähdessään, että gospelvideossa jengi pyörii ”huumeiden”, aseiden ja väkivallan kanssa. Ja kappaleen idea kehuskella kuinka bädboi onkaan, olisi vain naurattanut kenenkään muun artistin menneisyydellä, mutta ”ex-kriminaalit” ja Itä-Helsingin kasvatit PSRT onnistuivat. Ja pian kappaleen julkaisemisen jälkeen PSRT julkaisikin Facebook-sivulla vastauksen ilmeisesti esitetystä huolesta kuinka suoraan evankeliumia julistetaan heidän kappaleissaan. Häpeilemätöntä evankeliumia on tulossa, rauhoittelevat PSRT.

 

 

Vuosia sitten seurakuntani nuorisotyöntekijä jakoi ajatuksiaan kuinka punkkari Jeesus olikaan. Minuun nämä ajatuksen osuivat ja upposivat.

”Rakas Jeesus. Jeesus kutsuu kaikki lapsensa syliinsä. Jeesus rakastaa sua. Jeesus on lapsirakas ja lammaspaimen, joka huolehtii laumastaan. Jeesus rakastaa, Jeesus auttaa, Jeesus ottaa syliin.”

Ja lässynlää.

Viimeaikoina minua on alkanut suunnattomasti ärsyttämään kuinka Jeesuksesta puhutaan aina kuin 1,5-vuotiaasta nallensa kanssa. Ei ollut mun mielestä mikään nallekarhu ja pehmofaija. Jeesus jos joku oli musta oikea #Bädboi!

Jeesus raivosi, Jeesus riehui, Jeesus kaatoi pöytiä, Jeesus haistatti aikansa yhteiskunnalle pitkät pitkän kaavan mukaan. Jeesus suututti, Jeesus osui arkoihin kohtiin ihmisissä, Jeesus ärsytti, Jeesus opetti ”väärin”. Jeesus rikkoi lakia, Jeesus sanoi, ettei laki ole enää voimassa ja Jeesus kapinoi lainopettajia vastaan. Ja Jeesus sai seuraajia, Jeesus synnytti ”vaarallisen” kansanliikkeen. Jeesus hengasi rikollisten seurassa, puolusti väärin tehneitä ja viihtyi sen pohjasakan kanssa. Jeesus oli niin bädboi että se päätettiin lopulta laittaa ristin koristeeksi aikansa pahimmassa maineessa olleen rikollisen sijasta. Jeesus oli ÄIJÄ! Jeesus oli hiton kova bädboi!

Mutta se mistä Jeesus julisti, oli armo ja muutos. Armo joka kantaa, rakkaus joka muuttaa. PSRT kertoo #Bädboi-kappaleen kertovan pohjimmiltaan muutoksesta. Siitä muutoksesta joka vie sut Itä-Helsingistä Hausjärvelle nuorteniltaan tai kiertään Turun kouluja.

Tein ryhmän kanssa osan viime syksyn Maata Näkyvissä –koulukiertueesta. Jo tuolloin minuun osui se muutos, minkä Jeesus sai aikaan. Ja nää äijät, joka kerta keikan jälkeen respect heitä kohtaan nousi uusiin sfääreihin. Ei keikan jälkeen heidän kanssaan jääneet juttelemaan ne priimusoppilaat tai hengellisistä perheistä olevat, vaan ne jotka odottivat jälki-istuntoja ja joilla ei välttämättä mennyt niin kauhean hyvin. Ja se miten jätkät kohtas nää tyypit, niin se kosketti minua suuresti.

Ei Jeesus ole pelkästään lälly tai bädboi, ei suinkaan. Kuten ystäväni viisaasti osasi todeta keskustellessamme tästä aiheesta; Jeesus on jotain niin suurta ja mahtavaa, et hän pystyy kohtaan sut ja mut just niillä keinoilla, et saa meissä aikaan muutoksen. Yksi itkee kun Jeesus rakastaa niin paljon, toinen itkee kun Jeesus antaa anteeksi niin paljon. Se armo kantaa ja se rakkaus muuttaa. Jeesus. Kuka muu muka?

Mut uskotko sä sen kun sä näät, et Jeesus sulkee jonkun syliinsä kuin lapsen vai kun hän tuo jonkun Itä-Helsingistä sun seurakuntaan? Ja mistä koko juttu lähti liikkeelle? Joku julkaisi Uskovaiset Nuoret Kahvikulmauksessa seuraavan kuvan tunnisteella #kukamuumuka.

 

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.