Isosilta. Isosille.

Kaupallinen joulu

Käyttäjän sirkkuliini kuva
Su, 23/12/2012 - 21:44 -- sirkkuliini

Joulu on kivaa aikaa, mutta omasta mielestäni siitä on tullut kauhean kaupallista. Hyvä kun oli tottunut siihen, että syksy oli loppumaisillaan ja lukion abivuosi oli alkanut, niin heti LOKAKUUSSA tuli joulutavarat kauppoihin. Herttilettis melkein KOLME kuukautta ennen joulua :o Ihan hämäännyin ja hämmennyin näistä kaikista kirkkaista joulupalloista ja muista härpäkkeistä! Ne hyökkää kauppojen muiden tavaroiden kimppuun vuosi vuodelta aikaisemmin ja valtaa kaikki paikat. Odotan koska ne jouluhärpäkkeet liittoutuvat vappukamojen kanssa ja jakaa jo toukokuussa kauppojen hyllyt keskenään...

Kaikki voimat menee jouluna siihen, että löytää oikeat joululahjat kaikille. Sitten vielä, jos joku antaa lahjan ja sitten ymmärtää, että eipäs mulla ole hänelle mitään takaisin. On koko ajan ajatellut, että ei hän minulle mitään osta ja sitten yhtäkkiä pärähtää lahja naaman eteen! Sitten kauhealla paniikilla ostamaan jotain hänelle. Yleensä se on jotain syötävää, koska ei keksi siinä epätoivon itkuvimmassa miettiä mitään parempaa. No onneksi tänä vuonna kaikki on mennyt ihan rauhallisesti omalta osaltani.

Suurin osa miettii vain lahjoja. Ymmärrän, että ne on kivoja. Kyllä minäkin haluan ainakin yhden lahjan. Mutta eihän joulun tarkoitus ole käyttää rahaa kalliisiin lahjoihin? Joulu on Jeesuksen syntymän aikaa. Haluaisin, että ihmiset pysähtyisivät kaiken kiireen keskellä ja keskittyisivät olennaiseen. Jouluna on ihana olla perheen kanssa. Saa rentoutua ja vain olla. Joulussa on sitä jotakin.

Jouluna tapahtui jotain ihanaa, jotain tärkeää meille jokaiselle kristitylle: "Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra". Tärkeä päivä, josta on tullut niin kaupallista.

Näinä päivinä voimme miettiä mikä joulussa on niin ihmeellistä.

Kommentit

Käyttäjän Jussi24 kuva
Lähettänyt käyttäjä Jussi24

joka painiskelee näiden asioiden kanssa joulun alla. Itseänikin välillä ahdistaa kaupallisuus ja muu häslinki – eikä pelkästään jouluna.

Mutta jo helpotti kun pikku hiljaa tajusi, että lopulta joulu on juuri niin kaupallista kuin mitä siitä teemme. Nykyisin teen suurimman osan joulu- ja muista lahjoista itse, en joulun alla vaan pitkin vuotta aina silloin, kun inspis iskee. Sama pätee ostettuihin lahjoihin; Ostan lahjan, kun törmään johonkin sellaiseen, mistä tiedän lahjan saajan varmasti ilahtuvan – joskus jopa puoli vuotta ennen lahjan antamista. Aina en edes lahjaa tehdessäni tai ostaessani tiedä kenelle sen lopulta annan. Joulun tai synttäreiden koittaessa voi sitten kaivaa lahjan lahjalokerosta, ja olla varma että saaja ilahtuu :)

Toisenkin lahjavinkin haluan jakaa: Nykyjään kun kaikilla tuntuu olevan aina kiire, niin mielestäni paras lahja minkä voi antaa, on oma aika. Mieti kuinka mieltä lämmittävää olisi saada ystävältäsi vaikkapa paperilappunen, jossa lukisi "Tätä lippua näyttämällä saat minusta lounasseuraa valitsemaasi ravintolaan. Tarjoan jälkkärit!"

Käyttäjän sirkkuliini kuva
Lähettänyt käyttäjä sirkkuliini

Oon käyttäny tuota lahjakortti ideaa muutaman kerran ja oon huomannu että ihmiset tykkää :) ja niitä on paljo kivempi antaa ku tietää että ne ei oo turhia!

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • Pylly
  • Lilja
  • malarkeygnashing
  • gutbog
  • extraordinarysocial
  • pearsobsequious
  • digidrum
  • saaga10298
  • VilitsuX
  • mikizzi

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.