Isosilta. Isosille.

Nöyryys - katoava luonnonvara?

Pe, 14/06/2013 - 14:01 -- kirsi

Tässä tehokkuutta ja itsevarmuutta vaativassa maailmassa nöyryydestä on tullut kirosana. Nöyrä ihminen on nössö ihminen. Mitään ei saa, jos ei pidä ääntä itsestään, ja vaadi omaa osaansa. Elämä on jatkuvaa kilpailua paikasta vihreällä oksalla. Kauniit ja rohkeat pärjäävät, vaatimattomat ja nöyrät tippuvat yli laidan. Onhan se totta, että tässä maailmassa arvot ovat muuttuneet armottomiksi ja kilpailu on koventunut. Siis jos aikoo ihan oikeasti pärjätä tässä maailmassa, pitää olla kovat kyynärpäät ja luja usko omaan pärjäämiseen. Siis jos aikoo pärjätä tässä maailmassa. Onko meillä muita vaihtoehtoja?

Itse asiassa on. Viikon verran olen yrittänyt avata rippikoululaisille kuvaa ihan toisenlaisesta maailmasta; Jumalan valtakunnasta. Jumalan valtakunta on tavallaan kuin rinnakkaistodellisuus, tai toinen näkökulma tähän maailmaan. Jumalan valtakunnassa kilpailijoista tulee lähimmäisiä, ja ensimmäisistä viimeisiä. Jumalan valtakunnan kantavia arvoja ovat nöyryys, armollisuus ja rakkaus. Siellä ei mitata eikä punnita, jokainen on riittävän hyvä ihmiseksi juuri niillä eväillä, mitkä on elämäänsä saanut.

No haloo! Ihan oikeasti: ei maailmassa pärjää missään haavetodellisuudessa. Täällä pitää oikeasti tehdä työtä ja taistella, että tulee toimeen. Mistä sitten asunto ja työpaikka, kun paremmat ovat rynnineet edelle, ja vieneet kaikki?

”Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa, niin kaikki tämä teille annetaan” väittää Jeesus. Toimiiko se oikeasti niin? En osaa vastata kuin omasta puolestani. Sanon, että: toimii se! Kummasti vain on elämässä keploteltu eteenpäin, vaikka ei mitään ollakaan. Päivä kerrallaan, syli Jumalan lahjoja täynnä. Toki elämä on myös kolhinut, ja varsinkin silloin, kun on itse luullut jotain olevansa. Elämä on tehnyt nöyräksi, mutta auttanut samalla luopumaan väärästä nöyryydestä. Itseinho ja katkeruus ovat vähitellen muuttuneet elämään suostumiseksi ja itsensä hyväksymiseksi. Ja kun hyväksyy itsensä virheineen, voi olla armollinen toistakin kohtaan.

Olet tervetullut joukkoon huonojen: laulaa exit; astu valtakuntaan köyhien. Toivottavasti sinäkin olet kuullut sen. Toivottavasti tiedät, että Jumalan Valtakunta on tullut lähelle. Se on käden ojennuksen päässä sinusta, tässä ja nyt.

Kommentit

Käyttäjän Oskari kuva
Lähettänyt käyttäjä Oskari

Sama näkyy erittäin vahvasti kyllä tässä elämänvaihessa, kun koulu- ja työpaikoista saa tapella kynsin ja hampain. Kappalejako vielä kuntoon, niin tän pystyy kivutta lukemaankin ;)

Käyttäjän Oskari kuva
Lähettänyt käyttäjä Oskari

Tää olikin reilu kaveri tämä Jussi ;D

Käyttäjän KauhuKaksonen kuva
Lähettänyt käyttäjä KauhuKaksonen

Mahtavaa tekstii. Niin sanotusti osui ja upposi. Haluaisin laittaa syvällisen vastauksen omasta elämästäni mutta empä taida vuodattaa omaa elämääni tänne : DD

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • Pylly
  • Lilja
  • malarkeygnashing
  • gutbog
  • extraordinarysocial
  • pearsobsequious
  • digidrum
  • saaga10298
  • VilitsuX
  • mikizzi

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.