Isosilta. Isosille.

Perspektiiviä isoskoulutukseen

Käyttäjän Oskari kuva
Ke, 24/04/2013 - 23:26 -- Oskari

Tänään oli erityisen hieno päivä! Ensiksikin pääsin jakamaan EU-ruokia, mutta erityisesti koska pääsin vetämään melkein kaksi kokonaista isoskoulutusta.

Se oli aivan erilaista kuin luulin! Se ei ole läheskään kuin mikään opetustilanne, jossa on opettaja ja oppilaat. Isoskoulutus on enemmänkin kuin tehtävän asettaminen ja hellävaraisesti ryhmän toimintaa tukien kun työskentely lähtee lipsumaan aiheesta. Se oli kuin olisi viettänyt aikaa ystävien seurassa, pohtien ja työskennellen yhteisen päämäärän eteen. Mutta sehän oli ajan viettämistä ystävien seurassa. Monet 2. vuoden isoskoulutettavista oli hyviä ystäviäni, kavereitani tai tuttujani eri yhteyksistä. Nautin aivan valtavasti, kun pääsin tämänkin asian merkeissä tekemisiin heidän kanssaan.

Tänään teemana oli leikkien ja sketsien vetäminen, tekeminen ja esittäminen. Ensimmäisen koulutusryhmän tehtävä oli löytää jokin uusi, ennen seurakunnassa leikkimätön, leikki, ja vetää se tulevalla isosleirillä. Toisen koutusryhmän tehtävänä oli kehittää uusi jatkis, ja esittää sen eka jakso koulutuksen päätteeksi sekä tehdä uusi, seurakunnassa ennen näkemätön, sketisi, ja esittää se tulevan isosleirin iltaohjelmassa. Tehtäväni oli auttaa ensimmäistä koulutusryhmää ja asettaa tehtävä toiselle koulutusryhmälle ja auttaa sen toteuttamisessa. Isoskoulutuksen varsinaiselle vetäjälle tuli illaksi ylitsepääsemätön este, joten hän ehti vain aloittaa ensimmäisen ryhmän kanssa ja tulla katsomaan toisen ryhmän aikaansaannokset.

Tehtäväni oli mukava, ja ryhmähengen vuoksi helppo sekä mielekäs. Viksut isoskoulutettavat hoitivat jälleen homman kotiin kympillä. Kuitenkin tämä kokemus antoi hieman avarampaa näkemystä isoskoutukseen. Näin Isoset ry:n varapuheenjohtajana tuntuu niin helpolta sanoa, miten isoskoulutusta voisi kehittää, mikä on hyvää ja huonoa. Pää suorastaan pursuaa kehitysideoita. Mutta kun oikeasti olisi mahdollisuus päästä toteuttamaan noita ideoita, ja tekemään isoskoulutusta, niiden ideoiden soveltaminen käytäntöön ei enää ollutkaan niin simppeliä.

Mielestäni on tärkeää muistaa, että ne saamamme isoskoulutukset ovat muovanneet meistä kaikista loistavia isosia, ja työntekijät sekä kouluttajat ansaitsevat kyllä täydet propsit tekemästään työstään parissamme. Tätä lukevat työntekijät, lämmin kiitos työpanoksestanne! Te olette kouluttaneet meistä isosia, ja hyviä sellaisia!

Tägit: 

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.