Isosilta. Isosille.

Miksun mietteitä

Käyttäjän miksu kuva
Pe, 23/11/2012 - 15:55 -- miksu

Kuten kaikki tietää, kirkkovuosi alkaa adventista. Isostenvuosi alkaa syksyllä, kun isoskoulutus alkaa, kerhot pyörittää käyntiin, nuortenillat käynistyy ja Maata Näkyvissä -festarit pärähtää käyntiin. Syksystä on tullut kiireistä aikaa kaksoistutkito käynistyi ja harrastukset alkoivat ja seurakunnan toiminta on kunnolla käynistynyt. Tekemistä on paljon, mutta vuorokaudessa on vain 24 tuntia.

24h on vähän ainakin kaksoistutkintoa tekevälle, aktiiviselle nuorelle, onneksi olen löytänyt sopivan tasapainon koulun ja harrastamisen välille. Yksi asia tuottaa päänvaivaa jos partiotapahtuma ja nuortenilta osuu päälekkäin. Kumpaan meet? Keväällä sähläsin tämän asian kanssa kunnolla. Tuo luo oikeesti paineita, varsinkin kun isosvalinnat trehdään mieden seurakunnassa aktiivisuuden perustella. Onneksi työntekijölle on helppo selittää ja ymmärrystä tulee.

Harastan isostelun liksäksi partiota ja suunnistusta. Partion tiimoilta kävin syssyllä ROK-kurssin (ryhmänohjaajakoulutus), jossa käytiin samoja asioita kuin isoskoulutuksessa. Pestit on suunilleen samanlaisia, molemmissa harrastuksissa pitää osata leikkejä ja pelejä, auttaa, kuunnella ja varmistaa, että kaikilla on hauskaa. Pelien keksiminen on hauskaa ja haastavaa – varsinkin yllättävissä tilenteista. Mitä tekisit jos huomaat, että askartelupiste sisällä ei ole valmis ja kolmekymmentä 7-9 vuotiasta sanoo "Tylsää. Tehän jotain."? No... Pompelipossun taikalaatikko auki.

Ens kesän riparivalinnat on puhuttanut. Miedän seurakunnalla on tarjolla kaksi omaa riparia ja yksi yhtymän yhteinen vaellusripari. Aluksi kiinnosti, mitä ripareita on, sitten mitkä niistä toteutuu. Ilokseme niistä toteutuvat kaikki. Itse aloin miettimään mahdollisuuksiani matemaattisesti, Jos leirille tarvitaan noin 6-8 isosta josssa noin puolet poikia niin 3*7 isosta=21isosta. Suhteus halukkaisiin ja saadaan vastaus. Kun kuulin että kymmenkunta uutta isosta on kouluttautumassa, petyin. En siksi että uusi ikäluokka ei ole aktiivinen, vaan siksi että meidän vanhoijen isosten markkinointi ei onnistunut toivotusti. Tässä varmaan mullakin tuttu ongelma ratkaistavaksi? Mutta onneksi ratkaisu on tulossa. Keväällä pidetyssä kirkko 2020- seminaarissa suuniteltiiin idea isospankista, joka on vastaus tähän ongelmaan. Aloite on mennyt läpi.

Lopuksi viellä Maata näkyvissä -festareista. Siellä sai alkunsa isosten yhdistys, mutta mitä on viellä parempaa siellä sai tietoa ja vahvistusta uskoon. Vaikka on nyt koeviikko käynissä niin, silti on miettinyt noita tärketä asioita, hyvän gospelin tahdittamana.

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.