Isosilta. Isosille.

"Isostoiminta on Suomen vientituote"

Käyttäjän Jussi24 kuva
Ma, 18/03/2013 - 21:52 -- Jussi24

Kirkon tiedotuskeskus julkaisi tänään hyvän jutun isostoiminnasta Suomessa ja ulkomailla. 

Isostoiminta on vuosikymmenten aikana Suomessa kehitetty ja hyväksi havaittu toimintatapa. Kansainvälinen rippikoulututkimus on tehnyt isostoiminnan tunnetuksi myös Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Isostoiminta yleistyy nopeasti Ruotsissa, Norjassa ja pikkuhiljaa myös Saksassa.

Mielenkiintoista juttua on myös isostoiminnan suosiosta eri ikäryhmissä, ja löytyypä jutusta maininta myös Isoset ry:stä! Lue koko evl.fi -sivustolla julkaistu artikkeli tästä.

Kommentit

Käyttäjän jsavola kuva
Lähettänyt käyttäjä jsavola

Jouko Porkka on kirjoittanut aiheesta väitöskirjan nimellä: On kunnia olla isonen.

Myös Innasen ja Niemelän toimittamassa kirjassa: Rippikoulun todellisuus, asiaa puidaan. Niemelä on kirjoittanut myös aikaisemmin kyselytutkimuksen rippikoulun merkityksellisyydestä nimellä "Hyvä Rippikoulu", joka käsittelee leiriläisten ja isosten kokemuksia rippikoulusta.

Nopea googlaus toi vielä tällaisen opinnäytteen: https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/34670/peltola_nin... (Isosten kokemuksia Kempeleen seurakunnan isostoiminnasta)

Oman kandidaattitutkielmani käsitteli rippikouluopetuksen ja peruskoulun yläasteen uskonnonopetuksen suhdetta, jos kiinnostaa =P : http://aivanmuissamaailmoissa.com/kandi_savola . Kannattaa siitä nyt ainakin johdanto ja loppupäätelmät lukea :)

Käyttäjän Jussi24 kuva
Lähettänyt käyttäjä Jussi24

Mua alkoi muuten kiinnostaa, että minkähänlainen isoskulttuuri ulkomaille muotoutuu? Pidetääks muuallakin iltaohjelmia sketseineen ja leikkineen, tai raamiksia jne, ja mitä ne sisältää? Millanen meno on vaikka Norjan isoskoulutuksessa? Mitenhän noihin ulkomaiden isosiin sais yhteyttä? Ois hauska jos vaikka isoset ry:n kautta vois järjestää jotain kirjeenvaihtoa niiden kanssa tms.

Käyttäjän iinnaD44 kuva
Lähettänyt käyttäjä iinnaD44

Mä olen kerran tavannut ulkosuomalaisia isosia :D

Käyttäjän iinnaD44 kuva
Lähettänyt käyttäjä iinnaD44

no siis brysselissä olin kerran merimieskirkon järkkäämällä leirillä ohjaajana, siellä kyllä jonkin verran joo tutustuttiin muttei mitenkään ihmeellisemmin. ja en muista mitä juteltiin kun siitä on jo kolme vuotta.. :Dd

Käyttäjän Jussi24 kuva
Lähettänyt käyttäjä Jussi24

Useamman vuoden ollu isostoimintaa siis sielläkin? Joskus johonkin koulujuttuun koitin ettiä tietoa ulkomaiden isosista. Mitään ei löytyny ja lopulta joku sai mut vakuuttuneeks että isostoimintaa ei yksinkertasesti ole muualla kuin Suomessa. Onkohan kellään oikeesti ees mitään hajua missä kaikkialla meitä on...

Uusimmat kommentit

Uudet käyttäjät

  • Pylly
  • Lilja
  • malarkeygnashing
  • gutbog
  • extraordinarysocial
  • pearsobsequious
  • digidrum
  • saaga10298
  • VilitsuX
  • mikizzi

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.