Isosilta. Isosille.

Isoset ry elää ja voi hyvin

Käyttäjän Oskari kuva
To, 12/06/2014 - 20:25 -- Oskari

Yhdistyksen tilanne

Isoset ry saa tasaisesti lisää jäseniä sekä jäsenseurakuntia. Tällä hetkellä Isoset ry:n jäsenrekisterissä on 153 jäsentä ja 6 jäsenseurakuntaa. Jäsenseurakuntamme ovat tällä hetkellä Toholammin, Länsi-Porin, Nakkilan, Porvoon, Joensuun ev.lut., ja Pohjan suomalainen seurakunta.

Kuluvasta vuodesta, ensimmäisestä jona yhdistyksellä on todellista rahaliikennettä, on puolet jo selätetty. Yhdistyksen kahden ja puolen elinvuoden aikana toiminta on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun. Unelmat yhdistyksen takana, ovat saaneet tuulta siipiensä alle ja lentäneet niin monen uuden upean tyypin luokse.

Yhdistyksen taloudellinen tilanne on hyvä syksyllä saadun suuren lahjoituksen, seurakuntien jäsenmaksujen sekä sopimuspohjaisen yhteistyön Kirkkohallituksen johdosta. Nämä ovat mahdollistaneet toiminnan upean starttaamisen.

Yhdistyksen toiminta

Taloudellinen tilanne on niin hyvä, että toimintaa voidaan vihdoin aloittaa. Suurin tuotteemme, Isospankki, julkaistiin viime marraskuussa ja tiettävästi ensimmäinen isosvaihto tapahtui Turun seudulla Raisiossa viime maaliskuussa. Hakemuksia Isospankissa on tällä hetkellä 17 kappaletta, ja tarjontaa löytyy hyvin koko kesälle.

Isospankki toteutetaan yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa sopimuspohjaisena yhteistyönä. Näillä hetkillä sopimus on hyväksyttävänä hallituksellamme, ja se tuo läpimennessään yhdistyksellemme 1500€ / vuosi kahden sopimusvuoden aikana isospankin ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Tämä summa mahdollistaa toimintamme sivuston ja isospankin osalta turvaamisen tähän hetkeen verrattuna monin kertaisilla resursseilla. Lisäksi sen ansiosta voimme käyttää muita tuloja, lahjoituksen ja jäsenmaksut, todelliseen toimintaamme ja sen kehittämiseen, eikä niinkään kulujen kattamiseen.

Taloudellinen tilanne kasvattaa toimintavalmiuttamme. Kesällä kierrämmekin rippileirejä Kesäkiertueen merkeissä ja syksyllä on toteutumassa toivottu ensimmäinen oma tapahtumamme Isosetti Riihimäellä 30.8. Lisäksi yhdistys on pystynyt olemaan näkyvillä, netissä ja tapahtumissa. 

Kaikki toimintamme on tosiaan kourallisen aktiiveja aikaansaamaa. Siis päätoimisten opiskelijoiden, jotka harrastavat Isoset ry:tä opiskelijoiden, töitten ja harrastuksen ohessa. Nyt olemme vihdoin saapuneet rajalle, jossa vapaaehtoistyö ei enää tahdo riittää. Jo paperin pyöritys vie suurimman osan yhdistykseen käytetystä ajasta ja moni asia viipyy tarpeettomasti, kun kenelläkään ei löydy aikaa siihen. Hallituksessa ollaan nostamassa kissaa pöydälle, ja pohtimassa osa-aikaisen työntekijän palkkaamista erityisesti paperinpyöritystaakan keventämiseksi.

Tulevaisuuden näkymät

Kaikki on tapahtunut valtavalla nopeudella ja uskon tämän jatkuvan tulevaisuudessakin. Joskus naureskeltiin isosten omasta saitista. Sitten heitettiin läppää, että jos ei muuta keinoa keksitä sivuston kulujen kattamiseksi, niin pistetään yhdistys pystyyn. Sit joku nakkas, että nyt kun on rahaa, niin voitas tehdä semmonen tapahtuma. 500 kommenttia myöhemmin ääriviivat olivat kasassa ja tapahtuma rakentumassa. Nyt on heitelty ideaa, että Pompelipedian matskuista ois kiva saada kirja. Joka ois muuten kiva lisä jäsenseurakunnillemme lähetettäväksi. Ja että oishan se mukavaa, jos meil ois joku pyörittämässä tätä paperisotaa.

Lisää jäseniä kasvaa tasaisesti, erityiset boomit näkyy ripari-aikoina sekä Maata Näkyvissä -festareilla. Jäsenseurakuntia on lähtenyt vihdoin tulemaan, vaikka jäsenetuina ovat vasta isospankki ja Isosetin jäsenalennukset. Siltikin meihin jaksetaan uskoa, ja meidät nähdään hyödyllisenä liikkeenä tukea. Onhan kaikki meissä nuorten ideoimaa, suunnittelemaa ja toteuttamaa!

Aktiiveja liittyy ryhmiimme kukin taitojensa ja kiinnostustensa mukaan. Ja jokaiselle kiinnostuneelle on ehdottomasti tarvetta. Tule säkin, tää voi olla just sun juttus olla mukana!

Isoset Twitterissä

Uudet käyttäjät

  • Pylly
  • Lilja
  • malarkeygnashing
  • gutbog
  • extraordinarysocial
  • pearsobsequious
  • digidrum
  • saaga10298
  • VilitsuX
  • mikizzi

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.