Isosilta. Isosille.

Maata Näkyvissä vai Seistä Piilossa?

Käyttäjän sirkkuliini kuva
Pe, 22/11/2013 - 20:36 -- sirkkuliini

Viime perjantaina oli taas se aika, kun Euroopan suurimmat gospelfestarit valtasivat Turun ja suuret joukot vyöryivät koko Suomesta koko viikonlopuksi paikalle. Maata Näkyvissä –festareilla oli huikeat 22 500 kävijää! Jos olit yksi heistä, saat taputtaa itseäsi olkapäälle. Samalla totta kai toteat, että ensi vuonna uudestaan. ”Silloin haluamme olla mukana toteuttamassa vielä entistä parempaa tapahtumaa”, sanoo projektipäällikkö Lauri Halme. Silloin onkin 30. kerta, kun festarit järjestetään.

Perjantaina festarit alkoivat puoli seitsemältä illalla. Illan aikana oli mahdollisuus syödä iltapalaa ja totta kai ensimmäiset isot nimet esiintyi. Messukeskuksen puolella esiintyi Yhdysvalloista asti saapunut Theocracy. HK Areenalla taas oli luvassa muun muassa Kontrol, The Rain ja Briteistä saapunut huippusuosittu LZ7. Eeva-Liisa Ukkonen ja Veronika Mikheeva olivat HK Areenalla odottamassa illan pääkonserttia, jossa LZ7 osasi taas kerran villitä yleisön. Perjantai päätettiin upeasti ehtoollismessuun, johon osallistui tuhansia ihmisiä.

    MN2013

Lauantai alkoi kirkkaasti. Messukeskuksessa oli vilinää ja melskettä. Silloin myös oli meidän Isoset ry:n kokous. Saimme kokoontua taas mahtavalla porukalla ja kokosimme joukostamme uuden hallituksen!

Messukeskuksessa oli taas mahdollisuus laulaa karaokea. Tämä mahdollisuus on ollut jo useasti Maata Näkyvissä–festareilla. Levi Pitkäniemi oli myös ottanut osaa karaokeen.

         2MN2013

Monet olivat tulleet tapaamaan ystäviään ja vain oleskelemaan festarialueella.

         3MN2013

Messukeskuksessa lauantain aikana näkee kaikenlaista tekemistä. Monet istuskelevat lattialla ja juttelevat kavereilleen. Siellä myös perinteisesti leikittiin ponileikkiä. Se jos mikä on legendaarinen festarileikki! Olisi kummallista, jos festareilla ei kertaakaan kukaan leikkisi ponileikkiä. Tällä kertaa näki myös kuinka Nea Tuorila ja Teemu Suuronen pelasivat tuttuakin tutumpaa Twisteriä.

                                         4MN2013

He kertovat, että eivät tunteneet toisiaan ennen peliä. Heidän ottelunsa kesti peräti 15 minuuttia! Asennot näyttivät vaikeilta, mutta molemmat pelasivat oikein hienosti. Nea kertoi, että hän on pelannut viimeksi monia vuosia sitten. Teemu taas sanoi, että heillä pelataan Twisteriä aina nuortenilloissa.

Usein festareilla näkee myös nuoria kitaran kanssa. Niin kävi myös tänä vuonna ja törmäsin joukkoon, joka lauloi: ”Me tahdomme nähdä Jeesuksen”. Pysäytin tämän laulavan porukan ja haastattelin kahta nuorta. He olivat Tommi Parikka ja Juho Ylitalo. Tommi soitti kitaraa ja Juho melodikaa. He kertoivat, että idea kitaran mukaan ottamisesta lähti facebookista. He vain heittivät idean keskustellessaan siellä, että otetaan kitara mukaan! Siitä se sitten lähti ja mahdollisesti ottavat sen mukaan myös ensi vuonnakin. He myös näyttivät kuinka leikitään Auringonkukka leikkiä. Oli huikea nähdä niin innostunut porukka!

           5MN2013

Lauantaina käytiin kamppailu siitä kuka saa olla tämän vuoden gospelstara. Päivän aikana oli kaksi kertaa workshoppeja, joihin osallistumalla sai olla mukana kamppailussa. Kuitenkin vain muutamat jonon ensimmäiset saivat kokeilla onneansa tuomareiden edessä. Eräät olivat jonottamassa jo kaksi tuntia ennen workshoppien alkua. Molemmista workshop kerroista valittiin kolme parasta ja näiden kolmesta valittiin voittaja. Aamupäivän ja iltapäivän kertojen voittajat kisailivat keskenään ja heistä valittiin voittajaksi Paula Heinisuo.

Paula Heinisuo on kotoisin Ylöjärveltä, mutta opiskelee nyt Diakonia ammattikorkeakoulussa Espoossa. Kun haastattelin 19-vuotiasta Paulaa, hän ei vielä tajunnut, että on tämän vuoden gospelstara. Hän kertoi, että on laulanut lapsesta asti ja ollut mukana teatterissa laulamassa. Hän on itseoppinut eli ei ole käynyt laulutunneilla. Paula lauloi Swing low –kappaleen.

         8MN2013

Lauantain pääkonsertissa oli huikea meno. Ei kyllä mikään ihmekään kun siellä esiintyi muun muassa Tera, Immanuel ja Kanadasta saapunut Hawk Nelson.

         6MN20137MN2013

         9MN201310MN2013

Isoset Twitterissä

Uudet käyttäjät

  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars
  • tiialaitala
  • Jujuli
  • Neputin

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.