Isosilta. Isosille.

Kuukauden Isonen: Heinäkuu

Käyttäjän Oskari kuva
Ma, 01/07/2013 - 11:27 -- Oskari

Heinäkuun Isonen Jemina Männys, 16.Kuukauden Isonen on Isoset ry:n kuukausittain julkaisema artikkelisarja, jossa esitellään yksi isonen jostakin päin Suomea. Artikkelit julkaistaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Haastattelun ja artikkelin on toteuttanut Isoset ry:n varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja ja tiedotusvastaava Oskari Järvelin.

Heinäkuun Isonen: Jemina Männys, 16-vuotta 
Kotoisin: Nurmijärvi, Nurmijärven seurakunta 
Isoskoulutus: 2012-2013 
Kokemus: 1 päiväkoulu, 1 ripari 
Suosikkiveisu: 127/2010 Varjoista maan (NSV)
Suosikkiraamatunkohta: Luomiskertomus, 1. Moos.  

Männys muistaa omalta ripariltaan hulivileiksi kuvailemansa isoset, mutta silti muutamat hommiinsa keskittyneet yksilöt saivat hänet innostumaan isostoiminnasta. Männyksen paras leirikokemus oli juhannuksen alla ollut päiväkoulu, jota isonen kuvailee erilaiseksi ja rennoksi, mutta kertoi tykänneensä siitä valtavasti.

Nurmijärven seurakunnassa isosten tehtäviin kuuluu leirillä leikkiminen, ryhmäyttäminen, eri juttujen valmistelu, sekä toisinaan raamisten ja hartauksien vetäminen. Tehtävänä on myös pikkuisten vahtiminen ohjaajien apuna. Leirien ulkopuolella Männyksen mukaan kalenteria täyttää nuortenillat, nuorten kuppilat, veisumaratoni sekä isoseikkailu, jossa päästään kilpailemaan leikkimielisesti toisia vastaan. Isosen tehtävissä Männyksen mielestä parasta on sketsien vetäminen sekä leikittäminen. Haastavimmaksi tehtäväksi yleisesti isonen arvelee ryhmäyttäminen, mutta kokee itse vaikeimmaksi laulamisen aloittaminen, johon hän ei välttämättä aina pysty kertomansa mukaan.

Isoskoulutusta Nurmijärvellä Männys kuvailee hauskaksi, rennoksi ja ilmapiiriltään mukavaksi. Ennen kaikkea siellä pääsee tutustumaan ihaniin ihmisiin. Isoskoulutus kestää vuoden ja siinä kokoonnutaan joka toinen viikko. Lisäksi koulutukseen kuuluu pakollinen nuortenilta joka toinen torstai vapaiden nuorteniltojen ja kuppiloiden ohella. Isoskoulutuksessa Männys kiittelee sitä, että pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin. Lisäksi Männys kertoo käsityksensä maailmasta ja Jumalasta muuttuneen isoskoulutuksen aikana. Männys kehittäisi koulutusta siten, että isoset saisivat itse tehdä jotain. Esimerkkinä hän toivoo enemmän mahdollisuuksia nuorteniltojen pitämiseen.

Männys lähettää terveisiä isoskavereilleen: "Haluaisin lähettää terveisiä Nurmijärven piirin rakkaille isoskavereille, joiden kanssa valmistauduin isoseksi. En voisi vaihtaa heitä ikinä, koska he ovat minulle rakkaimpia ja heidän kanssaan olen saanut luoda mitä hienoimpia muistoja." Isoskoulutukseen osallistumista harkitsevia hän rohkaisee: ”Suosittelen lämpimästi. Siellä on hauskaa, rentoa ja tutustuu uusiin ihmisiin. Siellä saa olla oma itsensä, ja saa vapauden toteuttaa toisille rippikoulun.”

Isoset Twitterissä

Uudet käyttäjät

  • blackswanearspl...
  • slothweak
  • mpatsi
  • Pnemma
  • examinerstaldisc
  • Maria Lindroos
  • lozengeasking
  • Katrisusanna
  • deltoidoneworld
  • senatereallife

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.