Isosilta. Isosille.

Kuinka tehdä toimiva isospankkihakemus?

Käyttäjän Oskari kuva
Pe, 29/11/2013 - 06:43 -- Oskari

1. Ennen hakemusta

Päivitä ensin profiilisi. Pidä profiilisi tiedot sekä jäsentietosi ajantasalla. Liitä profiilisi kuva itsestäsi. Hyvä kuva on sellainen, josta näkee selvästi kasvosi.

2. Otsikko

Toimiva otsikko on iskevä ja kiinnittää huomion. Huono otsikko taas hukkuu massaan. Työntekijät näkevät hakemuksista ensimmäiseksi otsikon. Hyvä otsikko ei ole liian pitkä, ja sisältää hakemuksesti valtin.

3. Tehtävät

Suomessa ei ole koko maan kattavaa stantardia vaatimuksille apuohjaajan / tosi-ison koulutuksesta. Jos haet apuohjaajaksi, useamman vuoden kokemus sekä kokonaan suoritettu isoskoulutus on suositeltavaa.

4. Ajankohta

Valttikorttisi voi olla se, että pääset leirille, kun muut eivät. Erityisesti hiihtolomalle voi olla hakemuksia valtavasti, joten tavallista pidempi ajankohta voi tuoda tehtävän sinulle. Muista merkata kaikki mahdolliset ajat, jolloin pääset.

5. Esittely

Tässä on mahdollisuus loistaa, ja myydä itsesi. Sana on vapaa, mutta kannattaa kertoa ainakin seuraavat asiat: Perusyhteystiedot Isoskoulutuksen pituus, paikka ja ajankohta. Leirien määrä, muu kokemus Erityistaidot, omat vahvuudet ja heikkoudet leirillä

6. Miksi haluat isoseksi

Miksi haluat isoseksi toisiin seurakuntiin juurikin isospankin kautta? Mitä odotat oppivasi isospankkivaihdon myötä? 

7. Toiveet

Tämä on toiseksi tärkein kenttä esittelysi jälkeen. Tässä kerrot toiveesi ja halusi leirin suhteen. Kannattaa mainita ainakin, että mihin asti olet valmis lähtemään, minkätyyppiselle leirille, voitko lähteä palkatta ja haluatko korvauksia matkakuluista. Haluaisitko kenties jollekin erikoisleirille?

8. Ulkoasu

Etusi voi olla, että pidät vastaukset mahdollisimman lyhyinä, mutta kattavina. Valitse huolella sanat, jotka kertovat mahdollisimman paljon mahdollisimman vähällä. Mieti mitä haluat kertoa.

Liian pitkiä vastauksia työntekijöille ei ehkä ole aikaa lukea, jos halutuille ominaisuuksille löytyy paljon hakemuksia. Pitkissä vastauksissa muista käyttää säännöllisesti kappalejakoa, jotta luetttavuus säilyy.

9. Hakemuksen jälkeen

Jos, ja kun hakemukseesi vastataan, on pitkä prosessi vasta alkanut. Muista olla puhelimessa ja sähköpostissa kohtelias, rehellinen ja utelias.

Sinut saatetaan kutsua suoraan leirille, tai osallistumaan seurakunnan sisäiseen hakuun. Muista tarkistaa kaikki asiat, jotka yhtään herättävät kysymyksiä.

Muista olla lähdössä leirille ajoissa, toimittaa kaikki tarvittavat asiakirjat (henkilötiedot, verokorit yms.) ajoissa seurakuntaan ja olla muutenkin tarkka sopimistanne asioista.

10. Isospankkivaihdon jälkeen

Muista päivittää leiriltä tai viimeistään leirin jälkeen tunteitasi isospankkivaihdosta ja kaikista uusista oppimistasi jutuista isosten.netin blogiisi. Suosittelisitko kokemusta muille?

Isoset Twitterissä

Uudet käyttäjät

  • deltoidoneworld
  • senatereallife
  • netwwwraisins
  • iso kiiNAlainen
  • Simppa
  • annaoittinen
  • Vivian Kemppainen
  • aliciakosunen
  • ellamettovaara
  • Lars

Isosia pankissa

Tähän mennessä isospankkiin on jätetty kaikkiaan 27 isoshakemusta.